50 books 12

Welk dierenboek is je altijd bijgebleven?
Bij een verhaal met dieren erin moet ik direct denken aan dat sprookje met die tondeldoos en die drie honden. Een hond met ogen zo groot als schoteltjes, een hond met ogen zo groot als borden en een hond met ogen zo groot als molenstenen. Maar ja, een enkel sprookje kun je nu niet direct een boek noemen. Bovendien werd het voorgelezen door de meester van groep 6 toen ik het voor het eerst hoorde. 
Alice in Wonderland heeft natuurlijk ook de nodige dieren, maar het boek ben ik nooit doorheen gekomen, wel zag ik de tekenfilm een stuk of 500 keer, en later natuurlijk ook de Tim Burton versie waar beduidend minder dieren in voor kwamen. 
Maar de aller bijzonderste reeks met dierenverhalen zijn denk ik van de hand van de vorig jaar overleden Hanna Kraan. Haar verhalen van de Boze Heks zijn een lust om voor te lezen. Ik blijf er eindeloos van genieten. 

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Eén gedachte over “50 books 12”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *