50 books vraag 2

Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Films kan ik zo twee keer zien, muziek kan ik blijven horen totdat ik iedere adempauze uit mijn hoofd ken, maar met boeken is dat anders. Het lukt me niet om een boek van a tot z twee keer te lezen. Als ik voor een tweede keer aan een boek begin zit het vaak zo in mijn systeem dat ik bij de eerste paar bladzijde al denk, of ja, dan gebeurt er nu dit en dat en strakjes zus en zo. Op die manier vind ik er geen zier aan en leg ik het al snel weg om nieuwe dingen te lezen.

Dat ik een boek weg leg omdat ik er niet doorheen kom gebeurd ook maar zelden. De laatse keer herinner ik me nog goed. Het was niet eens mijn eigen idee, ik moest en zou het uitlezen, misschien dat de karakters tegen het einde van het boek toch nog sympathiek zouden worden. Maar mijn toenmalige lief, die het boek zelf wel had gelezen, snapte niet wat ik mezelf aandeed. Als het zo’n martelgang voor me was, en ik geen van de karakters sympathiek vond, sterker nog, ze me allemaal eigenlijk behoorlijk misselijk maakte, waarom wilde ik het dan perse uitlezen? Waar ben je nu ongeveer vroeg hij me. En ik vertelede hoe Lolita inmiddels samenwoonden en zwanger was en Umberto haar toch weer op kwam zoeken. Leg het toch weg Laura, het word echt niet beter, was de wijze raad van lief.

Een raad die ik opvolgde, ik heb het boek weggelegd, en word nog steeds misselijk als ik aan het verhaal dat ik vroegtijdig afgebroken heb terug denk. Soms vraag ik me af hoe het af loopt. Of ik het niet toch nog uit zou moeten lezen. Maar ik kan mezelf er niet toe zetten er opnieuw in te beginnen. Opnieuw die marttelgang door te moeten. Lolita zal dus een boek blijven dat half gelezen in mijn kast staat, tot er iemand langs komt die het graag mee wil nemen. Met de nieuwe 50 shades rage weet je het maar nooit.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

2 gedachten over “50 books vraag 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *