Bologna de rode

Bologna de rode dankt zijn naam aan de rode dakpannen die voor dit stadje kennelijk nogal typerend zijn. Voor mij als Nederlandse zijn dakpannen natuurlijk rood. Welke kleur moeten ze anders hebben?

DSC_0090

Toch beklimmen we 1 van de torens die Bologna nog rijk is om dit te aanschouwen. Want laten we wel wezen een bovenaanzicht van een stad is altijd leuk, wat de kleur van de daken ook is. Vroeger dachten ze daar ook zo over en bouwde iedereen die het geld er voor had zijn eigen toren als een soort van statussymbool. Laten we het erop houden dat er nog geen i-phones bestonden waarmee men kon patsen.

DSC_0111

Bovenaanzicht van de stad in 1992

Tegenwoordig is de stad ook politiek gezien nogal rood. Het is tenslotte een studentenstad. En waar studenten zijn bruist het nog van links idealisme. Jammer dat zoveel mensen die idealen over boord gooien zodra ze afgestudeerd zijn.

DSC_0085

Veel tijd om daar over na te denken hebben we echter niet, want na nog wat rondgedwaald te hebben door de stad is het weer tijd voor Bologna de dikke. En genieten we weer van een heerlijke maaltijd.

DSC_0100DSC_0114DSC_0102

Nog even wat mooie plaatjes, genieten jullie mee?

 

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *