Dertig en dan?

 Dertig worden, het leek zoiets simpels, iets dat je gewoon even doet, je voelt er niets van, en daarna gaat je leven weer precies zo verder als het daarvoor ook al ging.
Maar niets is minder waar. De hele wereld veranderde. Misschien niet voor iedereen, maar mijn wereld staat op zijn kop. Ik heb een huis gekocht. Een huis dat helemaal van mij is. Dat ik kan inrichten zoals ik dat wil, waar ik troep kan maken of kan opruimen precies wanneer ik dat wil. Waar alles nog een plekje moet krijgen, waar ik niets kan vinden, waar dozen nog maar half uitgepakt zijn. Met een dak erop waar de regen zo gezellig tegen aan klettert, en een raam erin waaruit je de kerk met de twee torentjes kunt zien. En met deuren erin die mij meteen in de gezelligste straat van Rotterdam laten zijn zodra ik naar buiten ga. Zo’n huis, en het is helemaal van mij! En ik heb de allerliefste vrienden van de hele wereld die me hebben geholpen met sjouwen, verven, heen en weer rijden en uitpakken.
Toch is het niet alleen maar rozengeur en mannenschijn in huize Artemis. Want mijn lief die is niet mee verhuisd. En ik weet dat dit op mijn eigen verzoek was. Ik weet dat het zo niet langer ging, omdat we van elkaar steeds minder zagen wat er ook alweer zo leuk was. En steeds meer wat we graag veranderd zouden willen zien. Het breekt mijn hart en geeft alles een zwart randje. Een randje van rouw, van verdriet van emoties die me in de weg zitten.
Zo komt het dat ik hier zit, en soms niet kan kiezen. Of ik nu uitzinnig moet zijn van geluk. Omdat ik in het mooiste huis woon dat binnen mijn macht licht, gevuld met mijn spulletjes die allemaal even mooi en bijzonder lijken in hun nieuwe omgeving. Of dat ik moet huilen omdat het universum dat lief en ik creëerden plotseling niet meer bestaat. Dus doe ik allebei maar, en ben ik blij dat niemand me kan zien, als ik door mijn tranen heen moet glimlachen of door het glimlachen heen plotseling in tranen uit barst.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

4 gedachten over “Dertig en dan?”

 1. Lieve Miss Artemis,

  We zijn inmiddels al een tijdje verder.
  Hoe voel je, je nu? Is je huis al een thuis aan het worden?
  Is het je gelukt om zowel het intense verdriet als de grote vrolijkheid van je geluk naast elkaar te laten leven in vrede?

  Weet dat ik je echt het beste wens in je nieuwe woning, je nieuwe thuis en vooral je nieuwe toekomst!

  Warme groeten,
  Cailin

 2. Lieve Cailin,

  Het huisje wordt iedere dag een stukje meer thuis.

  Verdriet lost niet zomaar op, maar wordt wel steeds vaker afgewisseld met een glimlach.

  Vrienden en familie komen langs en vullen deze plek met vreugde, verhalen en schaterlachjes. Precies zoals het hoort.

  Jij bent natuurlijk ook welkom om snel eens te komen kijken.

  Groetjes,

  Miss Artemis

  1. Het zou niet goed zijn dat verdriet zomaar oplost. Het heeft zijn nut. Tranen reinigen de ziel… Verdriet heeft zijn charmes. (Zolang je niet verdrinkt in je tranen natuurlijk.)

   Fijn dat jou plekje goed gevult word met mooie dingen. Moge dat zo blijven! En zodra ik nog eens naar Mieke ga combineren we dat wel met een bezoekje aan jou.

   Alvast dank voor de uitnodiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *