Gestemd

Ik heb weer netjes gestemd. Niet op de eerste vrouw van de lijst, want bij de vorige verkiezingen had ik bedacht dat als ik mijn stemgedrag van niet relevante dingen als het geslacht van iemand laat afhangen, ik net zo goed ook andere criteria kan handhaven.

Ik heb dus gestemd op de eerste vrouw uit een grote stad. Want ik woon zelf ook heel urban in een grote stad. (Voor zover Nederland grote steden kent) en wil dus graag dat de gene waar ik op stem bekend is met groot stedelijke problematieken.

Of deze stem tactiek handig is? Ik weet het niet. Maar het klinkt mij iets relevanter in de oren dan of iemand een man of een vrouw is als het om het uitvoeren van een functie gaat. Natuurlijk snap ik wel dat vrouwen worden opgeroepen op vrouwen te stemmen zodat er meer vrouwen in hoge functies en dit geval dus bestuurlijke functies kunnen werken. Maar ook dit doen heel veel vrouwen al heel lang, en of dat nu zo heel veel resultaat heeft gehad?

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *