Wat vind jij daar nu van?

Soms willen mensen mijn mening weten over dingen.  Vooral als het te maken heeft met kinderfeesten en hoe deze gevierd dienen te worden.  Vegetarisch eten of homoseksualiteit.  Deze week wilde men weten wat ik vind van een christengekkie die ooit lesbisch was (of bi, daar zijn de meningen over verdeeld).  En nu een bekeringslievende christen is die in Utopia is komen wonen.

Ik kan me voorstellen dat u denkt nou,  nou Laura,  dat kan wel watrespectvoller naar andere religies toe.  Gekkie? Moet dat nu?  Voor die mensen heb ik een tip.  Kijk eens een stukje terug over deze Gaby op Utopiagekte.  Het is echt een gekkie. Om het minste of geringste barst ze in een gebed uit. Als ik me zo zou gedragen in het echte leven zou u mij ook een gekkie noemen.  En terecht!

Maar goed mijn mening werd niet gevraagd over de verstandelijke vermogens van dit meisje.  Het ging er meer om of ik het geloof.  En wat ik vind van de boodschap die de makers van Utopia de wereld hiermee in wil slingeren. Namelijk dat homoseksualiteit slecht is en genezen kan worden als je maar hard genoeg bid.

Nee, daal geloof ik niet in. en ja,  ik geloof dat het schadelijk kan zijn voor mensen met een homoindentiteit als we dit soort dingen propageren.

Ik geloof wel dat seksualiteit vloeiend kan zijn.  Aan verandering onderhevig is. meegroeid met jouw ervaringen als mens.  Maar dat je van de een op de andere dag en andere seksuele oriëntatie krijgt omdat een God ver weg op een wolkje dat wil?  Get real!  Dat gaat er bij mij niet in.

Of ik het een goed idee vind dit in Utopia te etaleren?  Laten wehet erop houden dat dit in mijn Utopia niet thuis hoort.  En dat ik dit soort meningen niet echt het goede voorbeeld vind.  Maar,  ik vertrouw er ook op dat de kijkers van Utopia mensen zijn die zelf hersenen hebben.  Die door de gekte heen kunnen kijken.  Die medelijden hebben met dit meisje omdat ze geestelijk niet zo stabiel over komt.  Dat zij zelf een mening kunnen vormen.  En dan mag de homogemeenschap blij zijn met Gaby. Want stel je voor dat het iemand had geweest die je wel meteen serieus zou nemen?  Dan hadden we veel verder van huis geweest.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

2 gedachten over “Wat vind jij daar nu van?”

  1. Volgens al die fijne bijbelfanaten is God liefde. Als God liefde is, dan maakt het toch niet uit of het man-vrouw, vrouw-vrouw of man-vrouw is? Als het maar echte liefde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *