Penpals

Sinds ik diverse penpals heb, is mijn leven veranderd.
Niet alleen omdat ik nu allerlei vragen kan stellen over cultuurverschillen, en dus een beetje wijzer wordt over hoe het is om 30 en een beetje te zijn en in Japan te wonen, Christen en in Indonesie te wonen of hoe het is om au pair in Duitsland te zijn.

Nee, ook mijn persoonlijke leven veranderd er door. In winkels ben ik constant op zoek naar leuke dingen om te versturen. Tapjes om mijn enveloppen mee te versieren. Of dingen waar ik foto´s van kan maken om te showen aan mijn vriendinnetjes ver weg.

Ook thuis komen is anders geworden. Iedere dag als ik thuis kom loop ik naar de brievenbus om verwachtingsvol te kijken of er al een nieuwe brief is aangekomen. Ineens is post krijgen leuk. Ik krijg niet alleen rekeningen meer die ik liever niet betaal. Nee, post is een feestje vol cadeautjes en fleurige enveloppen.

Eigenlijk zijn de cadeautjes meestal van een zeer bedenkelijk niveau. Het moet tenslotte in een enveloppe passen. Maar ergens op de wereld is er iemand die zorgvuldig voor mij een pakketje samen stelt met dingetjes die ik misschien wel leuk zou kunnen vinden. Opgeleukt met creatieve tekeningen, lieve briefjes en persoonlijke boodschappen. En dat idee maakt me alleen al instant gelukkig. Dat ik dan voor die ander ook een pakketje mag samenstellen.  Me creatief mag uitleven. En dat dat dan ook nog eens niet gek wordt gevonden, maar juist gestimuleerd wordt, is helemaal de kers op de taart.

Nee, ik geloof dat ik mijn nieuwe hobby wel gevonden heb 🙂

Als jij ook post wilt ontvangen mail je adres dan naar mis . laura . artemis @ gmail . com en ik stuur je een leuk kaartje in zelfgemaakte (door mij of door de Verdubbeldame) enveloppe.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

2 gedachten over “Penpals”

    1. Ik had ook in geen jaren meer geschreven. Tot ik op Facebook een oud penvriendinnetje tegen kwam. Van het een kwam het anders. Dus nu een stuk of 4 structurele penvriendinnetjes erbij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *