1 januariIeder jaar schrijf ik in mijn agenda een zinnetje over mijn oud en nieuw, en waar ik wakker werd. Alsof dat een voorbode gaat zijn voor hoe mijn jaar gaat verlopen. 
In 2005 gaf ik samen met mijn toenmalige vriendinnetje een feest in ons eigen huisje, we woonde net een paar maanden samen en bouwde een eigen wereld. Wakker in je eigen bed! De volgende dag een strandwandeling met haar vrienden op Scheveningen, even lekker uitwaaien. 
In 2006 hadden we een feestje bij haar op de Scouting, ik hield niet van scouting, maar er was karaoke, en het was zo dichtbij dat ik weer wakker kon worden in mijn eigen bed. De foto’s zou ik nog steeds toe gestuurd krijgen, ooit, maar ooit wordt snel nooit. 
In 2007 hadden we een feestje in de Exit, het was het enige feest waar nog kaarten voor waren. We leerde een wijze les, als er nog kaartjes zijn voor een feest, de dag voordat het feest is, dan heeft dat een reden. We sliepen stiekem in Apollo, een homojongerenvereniging waar ik op dat moment voorzitter van was, we werden wakker op de houten banken en gebruikten onze jassen als deken, omdat we niet voorbereid genoeg waren een bedje neer te leggen van te voren. Ik vond het een twijfelachtig begin van het nieuwe jaar. 
In 2008 werd ik wakker op een matrasje op de vloer bij Ons Lotte, een echte deken en een echt kussen. Het feestje was aanzienlijk beter dan dat van 2007. Zou alles nu beter worden? Alleen dan wel zonder haar? Vroeg ik mezelf vertwijfeld af. 
In 2009 vierde ik feest met Claudia, eerst bij shopvriendin, later gingen we samen naar Ons Lotte, we belanden op een kraakfeestje waarvan we ons afvroegen of alle meisjes wel echte meisjes waren. De lagen van mijn rokje veroorzaken een trance. Ik word wakker naast Lotte, in een echt bed. De slaapplaatsen gaan in ieder geval vooruit. 
2010 Een feestje met de Gesprekspartner en zijn vrienden, voor het eerst in jaren werd ik wakker naast een lief, ik was in extase en wilde dat zo lang mogelijk rekken. 
2011 een feestje bij mijn nieuwe heksenvrienden, met spelletjes en vuurwerk. Ik werd wakker in mijn eigen bed. Dat was lang geleden! Op 1 januari wilde ik samen met Neelis naar het strand, het uitwaaien jaren geleden was goed bevallen. Maar een auto ongeluk verpeste dat. Sinds dien mijden we elkaar op 1 januari. 
2012 een housefeest samen met de gitarist. We dansen tot in de vroege uurtjes en fietsen dan naar zijn huis. Ik heb tenslotte een fiets in Amsterdam. Ik word wakker in een echt bed, zelfgemaakt van vlonders.
2013 jullie mogen ook in de werkschuur slapen, zegt de eigenaar van de boerderij waar vrienden van vrienden een feestje organiseren. Direct roepen we enthousiast dat we natuurlijk in de schuur willen slapen. Hoe vaak krijg je nu de kans wakker te worden in een boerenschuur? Kamperen op een luchtbed, met een slaapzak en een houtkachel die ons warm stookt, en een van mijn liefste nieuwe vriendinnetjes naast me. Als dit geen goed jaar wordt weet ik het ook niet meer.
Als ik dit allemaal zo terug lees in mijn stapels oude agenda’s komt er een glimlach op mijn gezicht. Wat leuke herinneringen aan leuke feestjes, avonden, dagen en vervlogen tijden. Ik hoop dat ik deze traditie nog jaren mag voortzetten. Wie weet op wat voor een verassende plekken ik nog kom.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

2 gedachten over “1 januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *