Bloginterview door Mary

Als een leuke Twitterpersoonlijkheid vraagt of ze je mag interviewen zeg je natuurlijk ja! Zeker als er al even leuke Twitterpersoonlijkheden je voor gingen!!! Zelf speelde ik ook al even met het idee mensen te interviewen voor een blogrubriek. Ik mis het interviewen dat ik voor het blaadje van mijn werk deed namelijk best wel een beetje. Misschien komt dat nog, als er zich leuke mensen aandienen die een vraaggesprek met mij aan durven. Maar nu eerst het interview van @marysjabbens.


·         Wil jij je even voorstellen?
Ik ben Laura, een meisje van 30. Werkzaam in de kinderopvang en freelance Sprookjesjuf. Ik heb een latrelatie zoals ze dat zo mooi noemen met een muzikant en gitaarleraar uit Amsterdam. Heb een half jaar geleden een huisje gekocht in Rotterdam, want dat is en blijft toch wel mijn stadje!
 
·         Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?
Eigenlijk schrijf ik al zolang ik me kan herinneren. Maar met bloggen ben ik niet direct begonnen. Al maakte ik wel een vrij uitgebreid reisverslag toen ik op Kreta werkte in 2004. Via een msn-group hield ik het thuisfront dagelijks op de hoogte van mijn avonturen. Dat werd zo goed ontvangen dat mensen het zelfs uitprinten en aan hun oma’s lieten lezen. Je zou kunnen zeggen dat dat mijn eerste blog stapjes waren, al leefde ik nog enkele jaren in de veronderstelling dat bloggen stom was. Een vriend schreef zonder ons medeweten blogs waarin ik en mijn vrienden met naam en toenaam genoemd werden terwijl wij onze wankele eerste stapjes in de gayscene zette. Dat was voor mij te kwetsbaar. En dat gaf mij een negatief gevoel over bloggen. In 2007 maakte ik een blog aan waar ik wel geteld 1 post op schreef.Wel blogde ik af en toe op Hyves. In 2008 ontdekte ik mijn blog weer terug, mijn relatie met mijn vriendin waarmee ik 4 jaar samenwoonde werd verbroken. Het bloggen was voor mij een uitlaatklep, een nieuw lief, tevens blogger stimuleerde mij om vooral zelf ook meer te gaan schrijven. Dat ben ik sindsdien altijd blijven doen.
  
·         Hoe lang blog jij al?
Officieel op een “echt” blog sinds 2008.
 
·         Hoe vaak blog jij?
Ik heb hele periodes minimaal 5 keer per week geblogt. Alleen in de weekenden mocht ik verlof nemen. Het moeten is er nu wel een beetje van af. Soms schrijf ik 3 blog posts op een dag, soms schrijf ik 3 dagen helemaal geen blogs.
  
·         Heb jij vaste tijden waarop jij je blogs schrijft?
Het was het idee om dat wel te gaan doen, op Zaterdag wilde ik een 30songs post doen. Zondag een 50books. Maandag 30pictures. Dinsdag Miss Artemis geeft 30 weken weg, blogs over duurzaamheid. En donderdag als het woord me aan staat mee doen met de WOT. Maar toen kreeg ik de griep en ging die griep maar niet over. Ik bleek een vitamine d3 gebrek te hebben en daarom steeds zo moe en down te zijn. Mijn hele blog schema viel in duigen. Misschien komt het ooit wel weer. Voor nu is het goed zoals het komt. Hoop dat mijn lezers dat ook vinden. 
 
·         Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?
Nee, ik heb niet altijd een thema, soms wil ik gewoon bloggen over een grappige situatie met een van de kinderen van mijn werk. Andere keren wil ik schrijven over iets dat me is overkomen. Soms is er wel een thema waar ik het ineens over wil hebben. Nu zit ik met een berichtje in mijn hoofd dat een vergelijking maakt tussen de periode van Rumspringa die bij mensen uit de Amish gemeenschap heel gebruikelijk is en onze studententijd die daar in mijn opinie veel van weg heeft. Meestal komt het pas als ik er even voor ga zitten, en vaak wordt het totaal anders dan ik van te voren bedacht had. Plots en personages hebben de nijging een loopje met me te te nemen. 
 
·         Blog jij over alles?
Ik blog over bijna alles. Maar meestal pas nadat het verwerkt is. Dat is een soort ongeschreven regel. Als ik me daar niet aan houd word ik vaak wel door mijn omgeving op mijn vingers getikt. 
 
·         Hoe zou jij jouw blogs omschrijven?
 De dagelijkse beslommeringen van een meisje van 30 in de stad? Ik heb werkelijk geen idee. Jullie wel?
 
·        In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?
Als ik heel eerlijk ben weet ik niet wie mijn lezers zijn, en iemand die je niet kent, daar kun je ook geen rekening mee houden. Misschien zou ik weten wie mijn lezers waren als ik wel rekening met ze hield. Door op gezette tijden te bloggen bijvoorbeeld. Maar misschien heb ik nu al precies die lezers die bij me passen! 
 
·        Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?
 Dingen die privé voelen, daar blog ik niet zo snel over. Zo staat er in mijn blog bio dat ik een heksje ben maar eigenlijk schrijf ik daar nooit over. Ook heb ik op het moment niet een standaard monogame relatie. De goede verstaander zou dat uit mijn blog kunnen halen, maar ik benoem het nooit expliciet. Evenals het feit dat ik ook op vrouwen val niet vanzelfsprekend een onderdeel van mijn blog is. Ik vermijd het ook niet. Maar er is al een hele tijd geen vrouw geweest die lang genoeg in mijn leven was om dat plekje op mijn blog te veroveren. 
 
·        Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik helemaal niets met statistieken heb. Maar ook als ik zou zeggen dat ik ze super belangrijk vind. Het is fijn om te weten dat ik tussen de 30 en de 50 trouwe lezers heb. En als ik meer dan 200 lezers op een dag heb vind ik dat echt wel cool. Maar verder doet het me weinig. Daar is mijn blog niet groot genoeg voor. 
 
·        Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?
Door het te delen op Twitter en Facebook, verder maak ik niet echt veel reclame. Oh ja op mijn visitekaartje staat mijn blog wel vernoemd!!! 
 
·        Ben je tevreden over jouw site?
Ik zou de lay-out nog weleens onder handen willen nemen. Maar ik ben daar zelf niet zo heel erg handig in. Misschien dat als ik er aandacht aan besteed ik het zo onder de knie heb. Op de een of ander manier vind ik daar de tijd en de rust niet voor. Dus kennelijk ben ik tevreden genoeg met wat ik nu heb. 
 
·        Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?
Natuurlijk word ik net als iedere blogger blij van reacties. Ik krijg op mijn blog zelf niet zo heel veel reacties. Meestal vertellen mensen op Facebook of Twitter wat ze ervan vonden. Toch zijn er twee dames Anna en Linda die met enige regelmaat reageren. Misschien laat ik het niet altijd merken, maar daar ben ik dus erg blij mee. En nu ik toch de kans heb, Anna, hoe ben jij eigenlijk op mijn blog gekomen? Via de WOT?!?!?
Dank je wel Marry voor dit super leuke initiatief. Ik hoop dat je me weer een klein beetje beter hebt leren kennen. En voor de andere lezers hoop ik dat natuurlijk ook. Mocht er nog iemand een vraag hebben, stel ze gerust! Wie weet krijg je nog antwoord ook!!!! 

p.s bezoek ook de blog van Mary !!! Doen hoor!  

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

9 gedachten over “Bloginterview door Mary”

  1. Ik moet zeggen dat ik ook echt verbaasd was dat ik je nog niet volgde. We Blogpraten al zo lang allebei en ik je blog las ik ook al. Maar aan de andere kant, tot twee weken geleden Twitterde ik nog niet zo heel fanatiek. Dat kan natuurlijk mee spelen!

  2. Ja wat schrijf ik ineens open over dingen die ik normaal een beetje verdoezel of min of meer bewust in het midden laat. Geloof dat ik nu nog wat verhelderende blogjes erachteraan moet gaan gooien 😉 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *