Spelletjes zijn leuker

Ik realiseer met dat het misschien aan mij ligt. En dat ik de enige ben waarvoor het zo werkt. Maar ik stel de vraag toch maar.

Waarom worden dingen leuker als je er een spelletje van maakt?

Ik kan mezelf dus echt enorm goed voor de gek houden. Een voorbeeldje?

Neem nu buikspieroefeningen. Klinkt niet echt leuk toch? Meer iets dat je moet doen omdat je nu eenmaal een strakker buikje wilt. Zet mij voor de WII neer, laat me 100 jacknifes doen tegen mijn “persoonlijke” trainer en ik denk serieus dat het een leuk spelletje is.  Ook yoga wordt leuker (om thuis te doen dan, in de les vind ik het altijd wel leuk) als dat ding voor me bij houd dat ik steeds een beetje beter wordt in die ene oefening. Mijn groeicurve is zichtbaar en ik vind het helemaal fantastisch. Met gemak sta ik 3x per week minimaal 40 minuten voor mijn tv te springen en te hupsen. En ik heb serieus het gevoel dat ik een leuk spelletje aan het doen ben. Ik weet zeker dat ik dat gevoel niet had gehad wanneer ik hetzelfde in een sportschool zou moeten doen.

Don’t you love it?

Niet overtuigd?

Neem opruimen. Hier maak ik al jaren een spelletje van. Ik sluit me aan bij challenges zoals d’r uitdaging, heb op Facebook mijn eigen verminder groep, 100 dingen minder. Je geloofd het of niet, maar opruimen, en dingen weg doen word er echt leuker (en makkelijker) door. Ik hou keurig bij hoeveel dingen minder ik heb. Tel er weer een ding bij als er iets bij komt. Ik bezit nu 327 dingen minder dan voordat ik met 100 dingen minder begon, ongeveer 10 maanden gelden. Het jaar daarvoor stopte ik voor een jaar met kleding kopen. Iets waar ik eigenlijk zonder na te denken mee door ben gegaan. Dingen die ik echt mis mogen vervangen worden. Maar denk dat ik de afgelopen 2 jaar niet meer dan 10 kledingstukken (inclusief schoenen) heb gekocht.

In februari gaan we helemaal los op de groep. (die overigens hier te vinden is). Op 1 februari moeten we 1 ding weg doen, op 2 feb 2 dingen, op 3 feb 3 dingen, en zo verder. Totdat we geen spullen meer in huis hebben om weg te doen. Of we het niet meer volhouden. Ik ben benieuwd hoe lang ik het vol ga houden. Maar het is een spelletje, dus ik heb er helemaal zin in.

Nu nog een manier vinden om van stofzuigen en strijken ook een leuk spelletje te maken. Of toch maar een robotje aanschaffen?

 

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Eén gedachte over “Spelletjes zijn leuker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *