Ruud was….

Ruud was

Ruud was liever Twitter dan Facebook
Ruud was Frits dinsdag (tot in Den treuren aan toe)
Ruud was #sixworthstorry
Ruud was Lunetten
Ruud was een brombeer, maar wel de onze
Ruud was Ellen
Ruud was Emily Autumn
Ruud was een troostende schouder (ook als hij die zelf nog veel meer nodig had)
Ruud was nog steeds een beetje Rotterdammer
Ruud was

En dat is klote!

Ruud was, zoveel is duidelijk. Maar nu moet ik gaan nadenken wie ik was. In het leven van Ruud. Was ik bij de inner circle?

Als je het Ruud gevraagd had zou hij ja gezegd hebben. Al vond hij het wel irritant dat we elkaar nooit ontmoete. De tijden die hij voorstelde waren altijd nogal lastig door mijn werk, tot half 7. En als ik in de buurt was, was hij er weer niet.

Dus van die ontmoeting kwam het niet. Wat maakt dan dat je tot een cirkel behoort? Een van de 78 mensen in zijn blogroll zijn? De herkenning en erkenning bij elkaar? Het feit dat ik soms alleen voor hem iets op Twitter zei, omdat ik wist dat hij dat waardeerde. Ongeacht wat ik zei?

Hoe kun je bij iemand met zo’n groot hart nu bepalen wat je bent? Wij waren #blogpraat offtopic ouwehoerders. Wij waren altijd online en misschien moet dat zo blijven. Maar met die andere #blogpraters voel ik me ook zo ontzettend verbonden. Ik wil ze steunen. Laten weten dat ik aan ze denk. Dat ik dezelfde leegte voel.

Want wat Ruud ook was, Ruud is nu vooral de grote afwezige, een leegte op het Twitter feestje. Godverdomme man ik ga je missen.

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

2 gedachten over “Ruud was….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *