Dopper

Sinds de Zero plastic week zocht ik naar alternatieven om minder plastic te blijven gebruiken.
Want hoewel ik soms de eigenschappen van plastic heel fijn vind, want weerbestendig en ontzettend duurzaam vind ik wel dat er minder wegwerpplastic moet zijn. Het is ronduit belachelijk dat ik voorheen mijn tomaten in een plastic zakje deed die vervolgens weer in een grote boodschappentas verdween bijvoorbeeld. En dat allemaal voor die 5 minuten die ik van de supermarkt vandaan woon. Het zakje belande vervolgens gewoon in de vuilnisbak. Ik geef toe, het was een beetje onwennig als ik het kassameisje zag klungelen met mijn losse tomaten. Maar liever dat dan meewerken aan de plastic soep op de bodem van de oceaan.Tegenwoordig lach ik dus maar gewoon extra lief naar het kassameisje.

Ook de broodjes die ik met enige regelmaat in mijn pauze koop gingen iedere dag opnieuw in een nieuw plastic zakje. Verleden tijd. Ik bewaar 1 zakje in mijn tas en klop dat na gebruik netjes uit. Op deze manier doe ik soms wel weken met hetzelfde plastic zakje. Want ook hier geld, de broodjes zitten er nog geen 5 minuten per keer in.

Alleen voor mijn drinken had ik nog geen goede oplossing gevonden. Mijn bidon werd snel vies, maar flesjes hergebruiken is dan weer niet helemaal goed voor je gezondheid omdat er stoffen in die flesjes kunnen zitten die behoorlijk giftig zijn en makkelijk los weken waardoor ze in je water belanden. Klinkt mij niet helemaal fris in de oren. Gelukkig liep de Gitarist tegen hetzelfde probleem aan. En herinnerde ik mij de Dopper waarvan iedereen zich verbaasde dat ik er nog geen een had.

Meteen een roze en een blauwe aangeschaft. En ik moet zeggen dat hij sinds de aanschaf nog geen seconde uit mijn tas geweest is. (nu ja behalve om af te wassen of te gebruiken dan natuurlijk).
Ik neem hem altijd en overal mee. Op deze manier bespaar ik een heleboel kosten, hoef ik geen frisdranken te drinken als ik bijvoorbeeld naar de bioscoop ga en ben ik ook nog eens goed bezig voor het milieu. En dat voelt goed!

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

5 gedachten over “Dopper”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *