Prietpraat

Gisteren heb ik op de kleutergroep gewerkt. Dat komt eigenlijk niet zo heel vaak voor. Daarom kan ik tijdens die zeldzame keren extra genieten van hun uitspraken. Zo ook vandaag. Hoewel, genieten, ik hield er wel een natte broek aan over en of ik daar nu zo blij mee was….

Ik zit op de bank een boekje te lezen met een paar kinderen. Allemaal willen ze naast mij zitten. Maar ik heb maar twee kanten dus mag er ook iemand op schoot. “Ben je boos?”, vraagt het meisje dat op mijn schoot klimt. Ik heb geen idee waarom ik boos zou moeten zijn en vertel haar dat ook. Als ze opstaat om wat anders te gaan doen merk ik dat mijn broek een beetje klam aanvoelt en dat er een urinegeur vrij komt. Dus roep ik de kleine wurm bij me om te vragen of ze misschien in haar broek heeft geplast. “Ja juf, ik vroeg toch ook al of je boos was”, was haar antwoord. Nu had ik boos worden en in je broek plassen niet direct aan elkaar gekoppeld. Maar voor haar is dit kennelijk heel logisch. Als we later samen droge kleren aan het uitzoeken zijn en een ander kindje nieuwsgierig komt vragen of ze misschien in haar broek heeft geplast antwoord ze “Ja, en juf Laura is niet eens boos, ik krijg gewoon droge kleren”.

Daarna komen er twee meisjes op me af gelopen. Ze hebben duidelijk een plannetje bedacht. “Juf”beginnen ze, “wil jij ons haar mooi maken?” Ik lach dat ik dat natuurlijk wil doen en vraag wat ze in gedachten hadden. “We willen graag net zo mooi worden als jij, met een vlecht”.  Ahhhh zo lief, op zo’n moment wordt je je wel even heel erg bewust van je voorbeeldfunctie.

Goed nog eentje dan, om het af te leren, en omdat drie gewoon een mooier getal is dan 2 of 1.

“Juf, u heeft zulk mooi haar, uw man en uw kindje zullen vast heel blij me u zijn. Heeft u eigenlijk een kindje?” “Nee, ik heb geen kindje”. “Heeft u dan alleen een moeder?” “Een moeder heb ik wel ja”. “Oh, je moeder is echt heel blij met je, en tevreden over je”. “Oh, waarom dan?” Rolt met haar ogen, “ja juf, met zulk haar is ieder moeder blij”

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

3 gedachten over “Prietpraat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *