Consuminder maandag #2

J Vandaag gaat er niet zozeer iets weg uit huize Artemis.  Maar wil ik het hebben over minimalistische vakanties. Zo probeer ik altijd op reis te gaan met een handbagage koffertje. Ideaal als je met de trein of het vliegtuig op vakantie gaat.  Als je handig inpakt kun je nog aardig wat kwijt in zo’n koffertje.  En je minimaliseert er behoorlijk mee in wachttijd als je uit het vliegtuig stapt. Want eer je bagage uitgeladen is ben je zo een halfuur verder.

Ik ben dus wel wat gewend als het om ligt reizen gaat. Maar dit keer sta ik ook voor een behoorlijke uitdaging,  omdat ik het plan heb opgevat op motorvakantie te gaan.  Voor 2 personen aan vermaak,  kleding, schoenen,  toiletartikelen, kookgerei en slaap spullen achter op de motor sleuren lijkt me een behoorlijke klus.  Waarbij steeds keuzes gemaakt zullen moeten worden in noodzakelijkheid. Want als ik dat dikke boek dat ik aan het lezen ben mee neem, kan ik misschien mijn camera niet meer mee nemen. En als we veel gaan zwemmen is een extra handdoek misschien geen overbodige luxe.  Maar kan mijn spijkerbroek dan nog wel mee? En als we zo bewust mogelijk proberen te doen,  is een campinglamp dan niet een enorme energievreter die makkelijk vervangen kan worden door een Waka Waka solarlamp?

Ik ben heel benieuwd hoe het minimalistische camping leven me na jaren van hotels en hostels gaat bevallen.  En ook welke keuzes ik zal moeten maken tijdens het inpakken.  Ik hou jullie op de hoogte!

 

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Eén gedachte over “Consuminder maandag #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *