Nuttige dingen

En dan krijg ik een berichtje, door jouw geef thema maand kwam ik op een idee, ik ga vanaf nu iedere dag een muziekje maken. Een maand lang, voor zover dat gaat lukken.

Meteen ben ik jaloers. Iets nuttigs met je tijd doen, zoals muziekjes maken, of een instrument leren bespelen ofzo, dat is pas cool. En wat doe ik met mijn leven? Ik doe een geefmaandje hier, een post iedere dag een foto maandje daar, een no impact weekje, een zero plastic weekje, ben een maandje een wildevrouw, consuminderde een jaartje, en kocht een jaar lang geen kleding , eigenlijk is er altijd wel een projectje waar ik mee bezig ben. De standaard vraag van de VIB’er op mijn werk is dan ook, valt er nog iets te boycotten? Of ben je nog bezig met een of ander projectje?

Maar je tijd gebruiken om een skill te verbeteren? Het zou niet in me op komen. Nu ja, het is natuurlijk ook best een skill om je kast niet te vullen maar te legen, en er toch leuk uit te blijven zien!

Of om in ieder stukje afval een knutsel de frutsel projectje te zien.

Dan valt ineens het kwartje, hellow, in december zit Sprookjesjuf een jaar op Youtube. Ik ben van 1 filmpje per week naar 2 filmpjes per week gegaan. Mijn vooruitgang gaat niet heel snel. Maar van one takes ben ik gepromoveerd tot korte stukjes aan elkaar kunnen plakken in een videobewerkingsprogramma. Ik weet inmiddels hoe ik een foto kan invoegen die dan als thumbnail in beeld komt. Ik kan teksten en gekke plaatjes op die thumbnail plakken. Ik ben me aan het orienteren op een cool timescape introductiefilmpje. En ik heb een heleboel knutsels uit geprobeerd die al heel lang op mijn “dat moet ik ook eens proberen” lijstje stonden. Waardoor ik nu ook workshops kan geven in het maken van beauty producten zoals Lipgloss, of allerhande scrubjes. Hoezo doe ik niets nuttigs met mijn tijd? Hoezo leer ik geen nieuwe vaardigheden?

Voor de zekerheid doop ik December wel alvast om tot Sprookjesjuf verbeterd haar videobewerkingskills maand. Maar verder ben ik best goed bezig me dunkt!

(hoef ik ook niet meer jaloers te zijn, en dat is ook wel zo prettig, want zo’n verspilling van energie die ik ook in leuke en of nuttige projectjes kan steken)

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariër. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Eén gedachte over “Nuttige dingen”

  1. Inderdaad ja, je bent echt wel goed bezig. Op jouw eigen tempo… so what…? En wat dat jaloers zijn betreft… waarom eigenlijk? Kan jij je eigenlijk iets beters wensen dan iemand ter inspiratie te zijn? Dat vind ik dan weer iets om jaloers op te zijn 😉 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *