Wildevrouwchallence #5

Dag 19, de dag van de man

Of we onze droomman al gevonden hebben of dat we nog naarstig op zoek zijn naar de liefde. Beetje jammer dat de opdracht heel erg over liefde ging, maar dat deze ook perse over mannen moest gaan. Alsof mannen zaligmakend zijn. Ik poste de eerste de beste foto die ik van mij en mijn lief (toevallig een man) kon vinden.

CAM00062

toen was dat overigens een andere foto dan nu šŸ˜›

Dag 20, dag van de geheimen deler

Een geheimpje heb ik niet echt. Vroeger wel ik heb tot mijn 18e in mijn bed geplast en heb me daar vreselijk voor geschaamd. Dat vertelde is dus nimmer nooit niet aan iemand. En later, toen ik erachter kwam dat ik meisjes eigenlijk ook wel erg leuk vond, dat was een geheim. Maar nu? Ik zou zo 123 geen echt geheim kunnen bedenken.

Dag 21, dag van de sidderende sensualiteit

Ik stond heel sensueel te zijn in Belgiƫ. Kijk maar!

sensueel in belgie

Dag 22, dag van de reizende wereldburger

Grappig om een reizende opdracht te krijgen terwijl ik op reis was. In Belgie.Ā  Niet wereldschokkend ver weg. Maar ik vond het wel leuk om weer eens terug te zijn in Leuven. En om dit keer dan niet de minnares te zijn. Nieuwe herinneringen maken in een oude stad.

dag 23, dag van het goddelijke licht

Is het goddelijk licht niet gewoon dat wat jouw drijft? Je passies. Dat waar jij warm voor loopt? Of denk ik nu te simpel?

DSC01691

Deze foto is van mijn inwijding tot Priesters van de Godin. We liepen een pad van licht. Misschien vond ik daar wel een goddelijk licht.

Dag 24, dag van het moederschap

Ik ben geen moeder wel een opvoeder. Professioneel wel te verstaan. Dus natuurlijk is dat anders. Maar ook ik denk na over wat ik de kinderen wil mee geven. Mijn rol als PSZ of BSO juf is natuurlijk niet zo heel groot. En het is maar de vraag of ik kinderen ook echt iets mee geef. Maar ik doe mijn best. Ik probeer de kinderen te laten zien dat het goed is om jezelf te zijn. Ook als dat afwijkt van de norm. Ik probeer ze te laten zien dat je best doen op school echt wel belangrijk is, maar dat er ook een plekje voor je is als je wat minder goed bent in sommetjes en woordjes spellen. Dat sommige mensen beter zijn in andere dingen, creatieve dingen bijvoorbeeld. En dat dat ook helemaal oke is.

Ik heb natuurlijk wel een moeder. Een geweldige moeder zelfs. Ik denk dat zij mij alle bovenstaande dingen ook heeft willen leren.

Dag 25, dag van het rebelse pleidooi

Ik ben voor een heleboel dingen.
Voor onderwijs voor jongens en meisjes
Voor een eerlijke verdeling van middelen over de hele wereld
Voor eerlijke lonen
Voor vrijheid van meningsuiting
Voor Pussie Riot

Maar een rebel? Nee, ik geloof dat ik het rebelse wel een beetje achter me heb gelaten. Er zijn andere manieren om te laten weten waar je voor bent!

Dag 26, Vruchten van verlangen

De opdracht was een collage te maken die jouw verlangen weerspiegelde. Dat heb ik dus gedaan.

collage 2014 wildevrouw

Er was eens, omdat ik Sprookjesjuf ben, en iedereen weet dat sprookjes beginnen met er was eens. Het woord Boeken, omdat ik eraan denk om mijn gedichten te bundelen in een klein boekje.
Een meisje achter een bureau. Omdat een fijne werkplek gewoon een goed idee is. Een poppetje dat verteld dat je met tekenen een eigen wereld kunt creĆ«ren. En dat is naar mijn idee ook wat Sprookjesjuf doet. CreĆ«ren. In het midden de tekst “Om te worden wie je bent, moet je weten wie je bent”. Omdat dat gewoon ontzettend waar aan voelt. En wat plaatjes eromheen die vrolijk zijn en te maken hebben met dingen die ik graag doe. Vlaggetjes omdat ik in te huren ben voor kinderfeestjes, postpapier omdat ik graag brieven schrijf. Etc, etc.

Dag 27, dag van de onaangepaste

Een introductie met Lilith. Ik ken Lilith al heel lang. Ooit schreef ik een gedichtje dat wel iets met Lilith van doen heeft.

Ik heb een appelboom
Vol verboden vruchten
Om te kijken
Of ik de verleiding kan weerstaan

Vanmorgen zag ik een slang
Vriendelijk naar mij lachen
Nu weet ik het zeker
Ik hou van appels, en ben niet bang voor slangen

 

Dag 28, symptomen van verlichting

Durf jij te vertrouwen dat alles goed komt? Durf jij in het diepe te springen zonder zwembandjes? Durf jij je te laten vallen erop vertrouwend dat je wel opgevangen wordt?

Ken jij dat magische moment waarop alles samen komt? Waarop je je pad drastisch hebt veranderd?

Ik denk dat iedereen dat soort momenten wel kent. Maar ik kan nu even geen voorbeeld bedenken. Misschien omdat ik midden in innerlijke veranderingen zit. Maar daarover later meer.

Dag 29, de dag van de levenskunstenaar en haar kunstwerk

Er werd ons een ingewikkeld model getoond over hoe je bij je meesterwerk komt. Een meesterwerk is hier nogal ruim. Het komt erop neer dat je je comfort zone moet verlaten om te kunnen creƫren. We krijgen de hele maand december (joepie) Om aan die droom te gaan werken. Dit schreef ik erover tijdens de challange.

Over synchroniteit gesproken. Donderdag was ik het zat dat er alweer onduidelijkheid is over mijn uren. En hoe en waar ik die kan invullen. Ik moet iets anders dacht ik. Maar wat?

Schrijven, van Sprookjesjuf een hit maken, iets met filmpjes, mijn ged
ichten bundelen, alles?

Ik besloot te beginnen met een combinatie van filmpjes en Sprookjesjuf en besloot mijn eerste knutselen met Sprookjesjuf filmpje te maken. Zonder me te laten hinderen door gebrek aan kennis of de juiste materialen. (het eerste filmpje plaats ik woensdag hier op mijn blog, houd dat dus in de gaten)

In december ga ik iedere week een filmpje maken. Op de planning staat iig vingerbreien en collages op canvas.

Ook zal ik op mijn blog (miss-artemis.nl) iedere week een stukje van mijn drakenverhaal plaatsen. En zal ik gaan uitzoeken of ik mijn gedichten kan bundelen zonder meteen faiet te gaan.

Dag 30, Dag van de wildevrouw

Iets met mooie jurken en foto’s. Ik vind het iets te koud maar morgen figureer ik als Gothic meisje in een film. Daar zal ik dan natuurlijk wel een foto van plaatsen. Misschien maak ik van morgen wel een plogje. (wat een vreselijk woord is dat toch)

EINDE van deze Chalange

Nu wordt dit weer een gewoon blog. Zijn jullie al blij?

Auteur: Miss Laura Artemis

Hallo! Ik ben Miss Artemis, beter bekend als Laura. Een meisje van 31 uit Rotterdam. Een heksje, die gek is op poppetjes tekenen, vooral als ze Kawaii zijn. Ook hou ik van snailmail (je weet wel echte post met postzegels enzo), heb ik een beginnende verzameling washi tape en ben ik gek op sprookjes en mythologie natuurlijk. (Vandaar Miss Artemis). Evenals Artemis heb ik wel iets met kinderen, ik werk in de kinderopvang. Van jagen heb ik dan weer minder kaas gegeten, maar wat wil je, als vegetariƫr. Welkom in mijn stadse sprookje, loop met me mee, en laat je verwonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *