Tuinkers zaaien, leuk voor Pasen

De Pasen staat weer voor de deur. Ik heb geen zin in een tak. Maar wil wel een leuk tafelstuk maken zonder dat ik daar zooi voor wil aanschaffen.  Dus kwam ik op het idee om een tafelstuk te maken waar ik niet meer voor nodig heb dan een lege eierdoos, eierschalen, watjes, tuinkers zaadjes en wat water. Na twee dagen beginnen ze al te ontkiemen. Dus als je vandaag zaait ben je voor de Pasen helemaal klaar.

En al na twee dagen ziet dat er dus zo uit:

 

Hoe mijn huis steeds meer Kawaii werd

Kawaii betekend zoiets als schattig op zijn Japans.
Nergens ter wereld zijn mensen zo goed in dingen schattig maken als in Japan. Ik roep al heel lang dat ik niet snap waarom zoveel dingen alleen in het saai zijn. Ik was dan ook helemaal blij toen Jordan met een reeks tandenborstels met leuke designs voor volwassenen kwam. Eindelijk werden volwassenen eens niet gediscrimineerd op leeftijd en mogen wij ook dingen in het leuk.

Maar in Japan is het dus heel normaal dat er van alles een versie is het leuk is. Volg mijn kawaii avonturen in mijn huisje….

Woehoe een gordijn in mijn koelkast

En mijn badkamer Japanse style. Met een luchtverfrisser die naar plastic ruikt!!!!

Vriendschapsbandjes met Hema Weefwiel

Bij de Hema hebben ze regelmatig leuke Art & Fun boxxen die het leven net even iets leuker en makkelijker maken.

Zet je kinderen weg met een weefwiel en het komende uur zijn ze zoet.

Ook leuk voor grote mensen. Grote heksenmensen kunnen dit gebruiken voor koordenmagie. En grote Snailmail mensen hebben zo meteen een leuke en zelfgemaakt goodie om mee te sturen.

Gotta love it!

Knutselen met sprookjesjuf….Glass and porcelein pen

Oepsie, ik was vorige week helemaal vergeten om deze met jullie te delen.

i love you bakje

Dit is het eindresultaat geworden. Wendy Bergvoet heeft het bakje gewonnen met een winactie op de Facebook like page van Sprookjesjuf. https://www.facebook.com/sprookjesjuf
Houd het daar ook in de gaten om kans te maken op de dingen die ik in de filmpjes knutsel. Er word regelmatig iets verloot.

Heb jij de tip voor een product of knutsel die de Sprookjesjuf ook uit moet proberen? Laat het me weten.

xxx

Gelukkig 2015

Wow als ik eerder had geweten dat ik redelijk makkelijk met mijn telefoon kan bloggen had ik dit al veel eerder beblogt.  Maar….. Het is niet minder geemeend. Ik wens jullie allemaal een super nieuw jaar. Dat al jullie dromen uit mogen komen.  En dat jullie in sprookjes mogen geloven.  Dat het leven een beetje lief voor jullie is en je iedere dag mag bubbelen.

 

 

Knutselen met Sprookjesjuf…. kerstkaarten maken

Makkelijk en snel een kerstkaart maken?
Kijk hier hoe ik dat aangepakt heb.
Oh en als jij wel weet hoe dat dingetje heet waarmee je een kerstbal in de boom kunt hangen, vertel het me dan in een reactie.

Dat geld trouwens ook voor de mensen die een kerstbalkaart willen ontvangen.

Veel knutselplezier 🙂

Knutselen met Sprookjesjuf en…. Foam Clay

Wanneer gaan we weer eens knutselen op woensdag werd mij met enige regelmaat gevraagd. Nou, vandaag dus.

In een nieuw jasje want met een video instructie. Wil jij het doosje dat ik in dit filmpje maak winnen? Dat kan. Als jij de beste suggestie voor een volgend filmpje hebt ben jij de gelukkige winnaar. Dus grijp die kans!